Semenic - Kiting pe platoul Semenic
vote data
Descriere
Kiting pe platoul Semenic

Localizare: 45°10'48.12"N 22° 3'15.73"E

Platoul Semenic se află la înălţimea de 1.400 m, și este o zonă vastă de peste 4.000 ha, situată între vârfurile Piatra Goznei, Semenic şi Piatra Nedeii. Spațiu enorm al platoului îl face să fie locul ideal pentru kiting. În lunile de iarnă se poate practica kitingul pe zăpadă cu schiurile sau cu placa de snowboarding. Acest sport este snowkitingul. Este un sport relativ nou în lume și destul de necunoscut în România, care combină puterea vântului cu alunecarea pe zăpadă. Poate să fie extrem de periculos dacă este practicat fără o pregătire minimă teoretică și practică. Evident, platoul Semenic poate să fie locul ideal și pentru practicarea kitingului în lunile de vară.
Desigur că pentru a umfla zmee vântul este factorul determinant, astfel că este obligatorie verificarea prognozei meteo. Inconstanța vânturilor pe acest platou este prezentă ca de altfel pe întregul teritoriu al României.
Platoul Semenic este accesibil din stațiunea Semenic sau direct din drumul județean 582E ce se oprește chiar la releul TV de pe Vârful Gozna.